Bodembedekking in Friesland nodig?

Houtsnippers Friesland

Gebruik houtsnippers als bodembedekking

We leggen in ons land vaak tegels en/of gras in de tuin als bodembedekking. Wel zo handig, want het ziet er opgeruimd uit en je hoeft er maar weinig aan te doen. Dat vinden wij bijna allemaal fijn. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een ander soort bodembedekking? Dus waar in Nederland je ook woont…kies voor houtsnippers! Heb je bodembedekking in Friesland nodig? Gebruik houtsnippers!

 

Kenmerken van houtsnippers

Als je in Friesland kiest voor houtsnippers, kunnen wij je vertellen dat je goed en duurzaam bezig bent. Waarom? Bekijk hier de goede kenmerken van houtsnippers:

    • Duurzaam: het is een restproduct vanuit houtbewerking
    • Gezeefd voor verwijdering van ongewenste bestanddelen
    • Maximaal ontstoft
    • Hoogste kwaliteit
    • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

 

Ook handig in de tuin

De toepassingen van houtsnippers zijn heel veelzijdig en ook zeer duurzaam. Versnipperd hout is handig voor gebruik in de tuin. Bijvoorbeeld als bodembedekking, een wandelpad, border of als compost/voeding voor verschillende soorten planten en bomen. Houtsnippers vormen een mulchlaag van organisch materiaal. Deze mulchlaag geeft de bodem bescherming tegen kou en warmte. Bovendien voorkomt een mulchlaag uitdroging. Deze humuslaag is heel geschikt voor bodemorganismen als wormen en pissebedden, schimmels en bacteriën. Het zorgt voor een goede en luchtige bodemstructuur waarin struiken, planten en bomen uitstekend kunnen groeien en bloeien.

 

Houtsnippers voor valdemping en wandelpaden

Op een speelveld en rondom speeltoestellen kan een dikkere laag houtsnippers dienen als natuurlijke valdemping. Een laag van plusminus 30 cm is raadzaam. De geschatte levensduur van deze houtsnippers is 5 tot 8 jaar. Ook worden houtsnippers steeds vaker gebruikt voor de aanleg van wandelpaden. Ze gaan dan pulsminus 3 jaar mee.

 

Ook houtsnippers kopen?

Ben je nu ook overtuigd van het nut van de praktische houtsnippers en wil je houtsnippers kopen in Friesland? Je koopt ze bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in bodembedekking.

Vond je dit een nuttig artikel? Wij horen het graag van je. Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>