Perkgoed voor alle seizoenen

Perkgoed voor alle seizoenen

Hoe vind ik perkgoed voor alle seizoenen?

Wilt u uw tuin of balkon meer kleur geven? Dan is perkgoed een hele goede keuze! Perkplanten zijn eenjarige planten die speciaal worden gekweekt om terrassen, balkons of tuinen op te fleuren. U tovert uw saaie, winterse tuin om tot een zomerse, vrolijke tuin. Dit geeft meteen een gezellige sfeer. Het assortiment perkplanten voor de zomer, herfst, winter en het voorjaar is enorm. In dit blog behandelen we het mooiste perkgoed voor in elk seizoen. Lees snel verder om meer te weten te komen over perkplanten!

Perkgoed voor de herfst en winter

Om in alle seizoenen kleur aan uw tuin te geven, mogen perkplanten ook zeker in de herfst en winter niet ontbreken. Perkgoed dat geschikt is voor deze seizoenen zijn:

  1. Winterviolen. De naam zegt het eigenlijk al, maar winterviolen zijn dus zeer geschikt voor de winter. Plant deze violen vanaf half september tot eind oktober en u kunt de hele winter lang van de viooltjes genieten.
  2. Winterheide. Dit perkgoed staat bekend om de hele kleine bloemetjes, die toch heel veel kleur geven. Hierdoor kunt u ook in de winter van een kleurrijke tuin genieten.
  3. IJsbloemen. Dit zijn lage planten die breed uitgroeien. Ze hebben mooie stervormige bloemen in hele felle kleuren. U kunt zelfs ijsbloemen krijgen die meerkleurig zijn.

Perkgoed voor het voorjaar en de zomer

Ook in het voorjaar en de zomer wilt u prachtig bloeiende perkplanten in uw tuin hebben staan. De mooiste zijn:

  1. Verbena. Dit perkgoed is een groenblijvende plant. De bloemen zijn lila kleurig. De plant kan erg lang bloeien en trekt veel vlinders en bijen aan. Perfect dus om sfeer en beleving in uw tuin te creëren.
  2. Begonia. Het mooie aan de begonia is dat deze perkplant kleine bloemetjes kan produceren in allerlei verschillende kleuren. Of u nu rood, roze, geel, wit of oranje bloemen in uw tuin wilt. Met de begonia is het mogelijk. Sommige begonia planten hebben zelfs meerdere kleuren per plant.
  3. Lobelia. De lobelia is voor ieder balkon, ieder terras en iedere tuin geschikt. Het is een eenjarige, rijkbloeiende plant. De klassieke kleur van de lobelia is stralend donkerblauw. Daarnaast zijn er ook rassen die in andere tinten bloeien, bijvoorbeeld roze, wit of lichtblauw.

Perkgoed kopen voor alle seizoenen

Met deze tips kunt u voor het voorjaar, de zomer, winter én herfst prachtig perkgoed kopen voor kleur in alle seizoenen. Dankzij deze perkplanten kunt u uw tuin precies dat beetje extra geven waar u naar op zoek bent. Wilt u meer weten over deze soorten perkgoed? Vul ons contactformulier in en stel uw vraag.

Comments are closed.