3 voordelen van een blokhut sauna in uw tuin

Waarom u voor een blokhut sauna kiest

Zou u het liefst elke dag in een wellness centrum doorbrengen, en vindt u het heerlijk om te genieten in de sauna? Dan raden wij u zeker aan om een eigen sauna in uw tuin te (laten) bouwen. Kies dan voor een sauna met karakter, een blokhut sauna! In dit blog vertellen we meer over de voordelen van de blokhut sauna.

1. Genieten in de sauna wanneer u wilt

Een dagje naar een spa is natuurlijk heerlijk, maar het is wel een heel gedoe. U moet er flink wat tijd voor inplannen. Bovendien kan het een duur grapje worden als u regelmatig wilt gaan. Wanneer u een blokhut sauna in uw tuin heeft staan, kunt u altijd genieten van het echte wellness gevoel! U stapt gewoon uw huis uit, en in u tuin stapt u de sauna binnen. Ideaal!

2. Veel gezondheidsvoordelen

Regelmatig even in de sauna doorbrengen, heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • De doorbloeding verbeterd, want de hartslag gaat wel met zo’n 50 tot 75% omhoog
  • Doordat u gaat zweten worden afvalstoffen uit uw lichaam weggevoerd
  • De warmte zorgt ervoor dat uw poriën opengaan en talg en ander afval weggevoerd wordt, wat betekent dat u door uw saunabezoek een gezonde huid krijgt
  • Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van de sauna voor het vrijkomen van endorfines zorgt, waardoor u beter slaapt
  • Het aantal witte bloedcellen verhoogt, wat zorgt voor een verbeterde weerstand

Dit zijn overigens niet de enige gezondheidsvoordelen. Een sauna is erg goed voor uw lichaam!

3. Mooie aanwinst aan uw tuin

Tenslotte is een blokhut sauna ook gewoon een erg mooie toevoeging aan uw tuin. Tuinhuizen zorgen ervoor dat een tuin er gezellig uitziet. Een blokhut geeft de tuin weer een klassieke uitstraling. Tegenwoordig stijgt de populariteit van de blokhut steeds meer, en zijn er heel veel verschillende varianten in te krijgen. Kies ook voor een luxe blokhut met een mooie sauna!

Comments are closed.